A titkosszolgálat blokkolja az internetet Magyar Péter szerint

Magyar Péter Facebook-bejegyzésében arról számolt be, hogy állítása szerint a titkosszolgálat blokkolja az internetet és a mobilhálózatot az ő országjáró körútja állomásain.

Magyar Péter, a Tisza Párt politikusa szerint az elmúlt két napban kezdődött meg az internet és a mobilhálózat blokkolása a párt országjáró körútjának helyszínein. Magyar azt állítja, hogy ez idő alatt csak egyszer tudtak élő közvetítést adni a Facebookon. A politikus posztjában képeket is megosztott, amelyeken állítása szerint civil ruhás rendőrök (vagy titkosszolgálati munkatársak) és a blokkoláshoz használt eszközök láthatók.

Egyik képen egy STP 9000-es kézi rádió is szerepel, amit Magyar a blokkolás eszközeként azonosít. A politikus beszámolója szerint Újfehértón a térerő és a mobilnet is megszűnt az ő érkezésük idején, de a rendezvény végén minden visszaállt a normális állapotba. Magyar Péter felszólította Rogán Antalt és Pintér Sándort, hogy hagyjanak fel az "orosz és észak-koreai módszerekkel", és ne korlátozzák az internet szabadságát és a szabad véleménynyilvánítást. A bejegyzés szerint egy BBC tudósító is vele tart, aki dokumentálja az eseményeket a hazai és nemzetközi nyilvánosság számára. Cikkünk élesítésekor egyébként Magyar Péter ismét élőben közvetítette kampányeseményét a Facebook-oldalán.