A 45. Tour de Hongrie kerékpárverseny kezdete és útvonal lezárások

Az idei Tour de Hongrie május 8-án veszi kezdetét, és az első nap Hajdú-Bihar, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megyéket érinti, míg a hétvége során a verseny Budapest utcáit is meghódítja.

A verseny öt napig tart, és több magyarországi megyén keresztülhalad, köztük Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Somogy és Tolna megyén is áthalad. Az első nap a mezőny Karcagból indul, és a Tisza-tó, valamint a Hortobágy érintésével érkezik meg Hajdúszoboszlóra.

A versenyzők Karcagról Kunmadaras, Tiszaszentimre és Tiszaszőlős érintésével haladnak Tiszafüred felé, majd a 33-as főúton keresztül Hortobágy felé veszik az irányt, és Nagyhegyes után Hajdúszoboszló felé fordulnak, ahol három kört teljesítenek a város körül. A szakasz hossza összesen 166 kilométer, és a befutó várhatóan 16:30 környékén lesz Hajdúszoboszlón, a Szent István Parknál.

A verseny alatt számítani kell a forgalom ideiglenes megállítására és rendőri forgalomirányításra az érintett útszakaszokon. Karcag és Hajdúszoboszló belterületén a lezárásokra külön táblák hívják fel a figyelmet. A verseny ideje alatt, rendőri irányítás mellett, biztosított lesz az útvonalat keresztező forgalom számára is. A verseny szerdán 12.50 órakor indul Karcagról, és az első napon a 33-as és a 4-es főutat is érinti.