Fiola Attila műtéte után kérdéses az Európa-bajnoki részvétele

Megműtötték Fiola Attilát, a Fehérvár FC és a magyar labdarúgó-válogatott védőjét, és jelenleg is bizonytalan, hogy felépülése után részt vehet-e a közelgő Európa-bajnokságon.

Fiola Attila, a Fehérvár FC és a magyar labdarúgó-válogatott védője vállsérülést szenvedett május elsején egy edzésen, ami miatt meg kellett műteni. A Fehérvár csapatorvosa, Kovács Tibor Dávid elmondta, hogy a csapatkapitány a szükségessé vált műtéten sikeresen átesett, és hamarosan megkezdi a rehabilitációját.

A klub azonban nem közölte, hogy pontosan mennyi időt kell kihagynia a játékosnak, így továbbra is kérdéses, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi számíthat-e a rutinos védőre a nyári Európa-bajnokságon. Nem valószínű, hogy Fiola a bajnokságból hátralévő két fordulóban pályára léphet. Rossi május 14-én hirdeti ki a 26 fős keretet, amelyikkel május végén megkezdi a felkészülést az Eb-re.

Egy másik védő, Lang Ádám a lábát törte el március utolsó napjaiban, így a védelemből kulcsemberek eshetnek ki. Lang is harmadik Eb-jén vehet részt, ha időben felépül.

A magyar csapat június 15-én Kölnben Svájc ellen kezdi meg Eb-szereplését, majd 19-én a házigazda németekkel találkozik Stuttgartban, 23-án pedig a skótokkal fejezi be a csoportkört ugyanabban a stadionban. Az előző Eb-n a franciák ellen gólt szerző Fiola harmadik Európa-bajnokságán vehetne részt, ha időben felépül.