Kormányzati támogatás a kézilabda Bajnokok Ligája Négyes Döntőinek megrendezésére

A magyar kormány jelentős összegeket szán a következő években a női kézilabda Bajnokok Ligája Négyes Döntőinek budapesti megrendezésére. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében az NRÜ Zrt. kapja a rendezés jogát, és a költségvetésből több milliárd forintot irányoznak elő a döntőkre.

A kormányhatározat szerint 2025-ben és 2026-ban a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (NRÜ Zrt.) és a Magyar Kézilabda Szövetség közösen rendezi meg a női kézilabda Bajnokok Ligája Négyes Döntőit Budapesten. Az Orbán-kormány ezen eseményeket kiemelt nemzetközi sporteseménynek nyilvánította, és garanciát vállal a megrendezésükre.

A finanszírozásról is döntöttek: Varga Mihály pénzügyminiszter feladata lesz a szükséges költségek fedezetének biztosítása a központi költségvetés terhére. A 2025-ös döntőkre pontosan 2 milliárd 42 millió 40 ezer 510 forint, míg a 2026-os döntőkre pontosan 2 milliárd 450 millió 448 ezer 612 forint keretösszeg áll rendelkezésre.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjét, Rogán Antalt is felkérték, hogy támogatási jogviszonyt létesítsen az NRÜ Zrt.-vel a megadott összeghatárokig. Emellett a sportért is felelős honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf feladata lesz előterjesztést készíteni a 2027-es döntő megrendezésével kapcsolatos feladatokról és költségekről, Rogán Antal bevonásával.