Harry herceg és Meghan Markle fiát nem köszöntötték fel a királyi család tagjai

Május 6-án ünnepelte ötödik születésnapját Harry herceg és Meghan Markle elsőszülött gyermeke, Archie, azonban a királyi család tagjai idén semmilyen formában nem köszöntötték fel őt a közösségi felületeiken.

A Mirror észrevétele szerint ez a helyzet különösen meglepő, tekintettel arra, hogy a királyi család korábban még a sussexi hercegi pár királyi tevékenységeik feladása és az Egyesült Királyság elhagyása után is rendszeresen küldött születésnapi üdvözleteket közösségi platformjaikon.

2022-ben egy szakértő felvetette, hogy a királyi család esetlegesen abbahagyhatja a nem aktív tagok születésnapi köszöntését honlapján és közösségi média oldalain, kivéve, ha az illető életkora nullával végződik. Egy évvel később pedig az a hír látott napvilágot, hogy csak az aktív tagok születésnapjait fogják nyilvánosan megemlékezni, ami Meghan Markle 42. születésnapja előtt történt, akit szintén nem köszöntöttek fel.

Harry herceg a közelmúltban ismét hazarepült Londonba, az Invictus Játékok megalapításának tizedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre, amely az egyik fő projektje maradt a királyi kötelezettségek feladása után is. A veteránokat támogató sporteseményt tíz évvel ezelőtt hívta életre a Royal Foundation, amelynek élén az akkori cambridge-i herceg és hercegné, Vilmos és Katalin, valamint Harry herceg volt. A londoni Szent Pál katedrálisban tartott hálaadó szertartáson azonban a királyi család többi tagja nem vett részt, és Harry felesége, Meghan Markle, illetve a gyerekeik, Archie és Lili sem voltak jelen.

A brit sajtó szerint a londoni út ismét alkalmat adhatott volna arra, hogy Harry találkozzon az apjával, III. Károly királlyal, bár legutóbbi találkozójuk alig 20 percig tartott, és a Buckingham-palota egyelőre nem jelezte, hogy ez alkalommal találkoztak volna. Vilmos herceggel való találkozó ezúttal sem valósult meg. Harrynek, akárcsak februárban, amikor az apja rákdiagnózisa miatt utazott haza, most is egy hotelben kellett megszállnia, mivel egyik királyi rezidencián sem biztosítottak szállást neki. Harry Londonból Nigériába utazik majd, ahol már csatlakozik hozzá a felesége is.