Alekszandra Jovics, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője, lemondott

A Szombathelyi Haladás szerb vezetőedzője, Alekszandra Jovics, azonnali hatállyal benyújtotta lemondását a magyar labdarúgó-másodosztályban (Merkantil Bank Liga) szereplő csapat éléről.

Alekszandra Jovics 2023 júniusában érkezett a szombathelyi klubhoz, és összesen 31 mérkőzésen irányította a csapatot. Ezen idő alatt kilenc győzelmet, 11 döntetlent és 11 vereséget könyvelhetett el. A Haladás jelenleg a másodosztály 13. helyén áll, és három fordulóval a szezon vége előtt hat ponttal előzi meg a kieső helyen lévő Pécs csapatát.

A klub hivatalos közleménye szerint a vezetőedző a keddi edzés után jelentette be döntését a játékosoknak. A közleményből kiderült, hogy nem csak Jovics távozik, hanem Rúzsa Iván másodedző is elhagyja a csapatot.

A Haladás az előző négy fordulóban mindössze egy pontot szerzett, a hétvégén a Kazincbarcikától kapott ki hazai pályán 3–1-re. Hétfőn a klub játékosa, Bajner Bálint, aki a Dortmundban is megfordult, szokatlanul őszinte és kemény kommentet írt, amiben elmondta, hogy fizikailag jó állapotban van ugyan, és képes lenne a meccsek eldöntésére, de az edzőközpontból is ki van tiltva, így esélye sincs, hogy pályára lépjen. A 33 éves center a városban született, az utánpótlás válogatottban játszott, utána légiósnak állt, de meghatározó szerepet sehol sem töltött be.

A Szombathelyi Haladás vezetősége már meg is tette a szükséges lépéseket, hogy a következő, Vasas FC elleni mérkőzésen a stáb ismét teljes legyen és a csapat felkészülten tudjon pályára lépni. A Haladás a feljutásért harcoló Vasassal játszik hétfőn, és egy győzelemmel lényegében meghosszabbíthatja másodosztályú tagságát.