A kórházak helyzetéről való beszéd elmaradása az Országgyűlési Népjóléti Bizottságában

Az Országgyűlési Népjóléti Bizottság keddi ülésén a kormánypártok megszavazták a napirend módosítását, így nem került sor a hazai egészségügy helyzetének megvitatására.

Az egészségügyi államtitkár, Takács Péter tájékoztatóját várták volna az ülésen, azonban a kormánypártok szerint a téma kampánycélokat szolgál, ezért módosították a napirendet. A Népjóléti Bizottság DK-s elnöke, Varga Zoltán különleges helyzetet említett ezzel kapcsolatban, és kritizálta a kormánypártok lépését.

Varga Zoltán szerint Kovács József, a kormánypártok részéről, indítványt nyújtott be a napirendi javaslat módosítására, hogy ne essen szó az egészségügyről. Takács Péter korábban jelezte, hogy csak korlátozott ideig áll rendelkezésre, és az ülésről hamar távoznia kell. A képviselő szerint a kórházak helyzetéről szólni kellene, mivel az emberek félnek, hogy ha bekerülnek, nem jönnek ki többé.

Az indítványban szereplő indoklás szerint Takács Péter már korábban rendelkezésre állt a témában, de érdemi kérdéseket alig kapott, ami a kormánypártok szerint azt jelzi, hogy a napirendi pont inkább kampánycélokat szolgál. A javaslat szerint a témát június 9-e után kellene tárgyalni. A módosító indítványt tíz kormánypárti képviselő támogatta, szemben a három ellenzékivel, így a tájékoztató végül elmaradt.