A Tisza Párt nem állít megyei listákat

Magyar Péter pártja, a Tisza Párt nem indul a megyei közgyűlési helyekért, erről a párt vezetője tett bejelentést. A Tisza Párt vezetése úgy döntött, hogy nem ad le megyei listákat a Választási Irodákhoz, mivel úgy ítélték meg, hogy ez szükséges a párt tiszta jövője és a magyarok bizalmának megőrzése érdekében.

A döntés hátterében az áll, hogy az utolsó napon több jelzés érkezett a párt felé, miszerint a kiválasztott jelöltek között számos megyében találhatók olyan személyek, akiket a kormánypárti és ellenzéki pártok álcivilként küldtek a Tisza Pártba, hogy aláássák annak hitelességét. Magyar Péter szerint ezek a trójai falovak ellehetetleníthetik a párt célját, hogy gyorsan legyőzzék a NER-t és az azt támogató ellenzéki pártokat.

A Tisza Párt vezetője elmondta, hogy bár a párt több ezer önkéntesének önfeláldozó munkájának köszönhetően összegyűjtötték a szükséges aláírásokat a megyei közgyűlési helyekért való induláshoz, a rendelkezésre álló rövid idő nem volt elegendő minden jelölt múltjának és motivációjának tökéletes feltárására.

Így a Tisza Párt csak az EP-listán lesz választható, valamint a X., XI., XVII., és XVIII. kerületi polgármesteri posztokért is indítanak jelölteket. A fővárosi lista összeállításáról Magyar nem nyilatkozott korábban, azonban a döntés nem érinti a Tisza Párt fővárosi listáját, amelyet már be is jelentettek a Nemzeti Választási Iroda honlapján. A fővárosi jelöltekkel kapcsolatban a párt célja, hogy a június 9-ei választások után 5-6 fővel bekerüljenek a Fővárosi Közgyűlésbe, így válnának „megkerülhetetlen tényezőkké" Budapest irányításában.

A Tisza Párt XVII. kerületi polgármester-jelöltje, Dálnoki Áron, aki „vállalkozó szellemű lányokat” keresett egy olaszországi úthoz, május 3-án vette át az ajánlóíveket, és május 6-án a Nemzeti Választási Iroda már nyilvántartásba is vette, mint a Tisza Párt XVII. kerületi polgármester-jelöltjét. Magyar Péter egy közösségi oldalon közzétett bejegyzésében reagált erre a hírre, hangsúlyozva, hogy a rövid idő miatt nem volt lehetőségük minden jelöltjük múltját és motivációját átvilágítani.

Hajdúnánáson a hatóságok az egész téren blokkolták a térerőt. Lehetetlen volt közvetíteni. Szégyellje magát, aki ehhez a nevét adta!

– egészítette ki mondanivalóját kommentben a párt alelnöke, megmagyarázva, hogy a hajdúnánási beszédről miért nem indítottak élő közvetítést.

A Tisza Párt vezetője, Magyar Péter a párt programját "nemzeti minimumnak" nevezte, bár konkrétumokat illetően a program még foghíjas, és a kidolgozásával 2026-ra, a következő parlamenti választásokra készülnek el. A párt népszerűségét illetően a kormányközeli Nézőpont Intézet és a Medián is a legerősebb ellenzéki platformként mérte, a Medián egy EP-választáson a Fidesz–KDNP-nek 46, a Tisza Pártnak 24, a DK–MSZP–Párbeszéd listájának 9 százalékot mért.