Nem ciki 40 felett sem fesztiválozni!

A fesztiválok nem csak a fiatalok szórakozási formái, hanem a középkorúak és idősebbek számára is vonzóak lehetnek, különösen, ha a fellépők szimpatikusak számukra. Azonban a 40 év felettieknek már több szempontot is figyelembe kell venniük, mint fiatalabb korukban.

A megfelelő öltözet kiválasztása kulcsfontosságú, hiszen a kényelem mellett nem szeretnénk lemondani a nőies megjelenésről sem. A túlméretezett pólók és szakadt farmerek helyett érdemes a divatos galléros pólókat, pöttyös felsőket vagy lazább ingeket választani, amelyek pamut vagy vászon nadrághoz illenek. Este vagy a földön ülve jól jöhet egy kardigán vagy farmerdzseki, amit derékra köthetünk, vagy magunk alá tehetünk, ha hűvösebb lenne. A nap elleni védekezésre egy kalap is hasznos lehet.

A lábbeli kiválasztásánál is fontos a praktikum: a magassarkú cipő helyett inkább zárt vászoncipőt érdemes választani, amelyet könnyen ki lehet mosni a fesztivál után. A szandál nem ideális választás, mivel gyorsan koszolódik, és este fázhatunk is benne.

A táskák tekintetében is a kényelemre és praktikumra kell törekedni. A kis kézitáskák helyett inkább a keresztpántos típusokat ajánljuk, amelyek nem akadályozzák a mozgást és nem foglalják le a kezünket. Elegendő méretűnek kell lenniük ahhoz, hogy egy ásványvizes palackot is be tudjunk tenni.

Idén nyáron egy olyan fesztivál is megrendezésre kerül, amely 0-99 éves korig várja a látogatókat. A Mizújs babám? fesztivál Gyopárosfürdőn lesz június 27-29. között, ahol a család minden tagja megtalálhatja a számára megfelelő programokat. A nappali programok a családoknak, az éjszakai előadók a fiataloknak, a retro fellépők az idősebbeknek, míg a vízparti programok és a strandolási lehetőségek mindenki számára kellemes időtöltést ígérnek. A fesztivál főszervezője, Irimiás László szerint a cél az, hogy senkit ne zárjanak ki a kellemes időtöltés lehetőségéből. A szervezők olyan előadókkal készülnek, mint Topic, Tujamo, LL Junior, T.Danny, PIXA, BSW, KKevin, valamint a helyi közönség körében népszerű Carson Coma is részt vesz az eseményen.

A sneaker kultúra iránt érdeklődő középkorúak számára is érdekes lehet a Westend Sneaker Days, amely május 10. és 12. között izgalmas programokkal várja a látogatókat. A résztvevők találkozhatnak a magyar sneaker közösség kiemelkedő alakjaival, mint például T.Danny, aki a Mizújs babám? fesztiválon is fellép, valamint Kiss Ádám, akikkel kerekasztalbeszélgetéseken és exkluzív kiállításon is összefuthatnak. A divatról és a sneaker kultúráról szóló beszélgetések mellett a látogatók megismerhetik a klasszikus cipőtisztítás fortélyait, egyedivé tehetik saját lábbelijüket, és testközelből láthatnak igazi ritkaságokat. A kosárpályán is megmérettetnek a sneaker gyűjtők, ahol Bazska és a Grosbasket All-Star csapata feszül egymásnak T.Danny, Kiss Ádám és Horváth Balázs triója ellen.