Vasárnapi tragédia Szalántánál: 11 éves unoka hívott segítséget

Újabb részletek kerültek napvilágra a Baranya megyei Szalántánál történt szörnyű balesetről, ahol egy ismert küzdősportoló és barátnője életét vesztette. A baleset egyik sérültje, egy idős nő unokája volt az, aki segítséget kért.

Vasárnap délután Szalánta közelében, a 58-as főúton három személyautó ütközött össze. A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelem tájékoztatása alapján egy 32 éves korábbi harcművész próbált előzni, amikor az előtte haladó jármű balra kanyarodott, és az előzni szándékozó autó először egy másik járműbe, majd az út menti fákba csapódott. A balesetben a sportoló és barátnője életét vesztette, míg a másik kocsiban ülő idős nő, aki jelenleg mélyaltatásban van, több műtéten esett át.

A Tények információi szerint a sportautó nagy sebességgel haladt, és felmerült a gyanú, hogy egy másik autóval versenyzett. A sportoló barátai azonban meglepődve nyilatkoztak, mivel az elhunytat nyugodt és segítőkész személyként ismerték. A tragédiában elhunyt sportoló közismert volt, és barátnőjével körülbelül fél éve voltak együtt.

A baleset egy másik sérültje, a 70 év körüli nagymama, unokájával tartott haza a moziból, amikor az ő autójukat is érintette a baleset. Egy Audi súrolta az ő járművüket, majd egy Mercedes teljesen letarolta őket. A nagymama súlyos sérüléseket szenvedett, többek között a lába és a csípőcsontja is szilánkosra tört.

A baleset során a nagymama unokája is megsérült, de ő volt az, aki ki tudott szállni a roncsból és segítséget kért. Egy helyi férfi elmondása szerint a kisfiú a várakozó autókhoz ment és kérte, hogy hívjanak mentőt.

A rendőrség halált okozó közúti veszélyeztetés miatt indított eljárást, és a nyomozás során döntenek majd arról, hogy az Audi sofőrjét felelősségre vonják-e a baleset kapcsán.