Újbudán formálódik a jövő városképe

Autómentes lakókörnyezet, karnyújtásra lévő szolgáltatások, a természet közelsége és energiatakarékos okosotthonok – Újbudán már valósággá válik, amit sokan csak a jövő városaiként képzelnek el.

A világ lakosságának több mint fele városi környezetben él, és ez az arány a következő generációra várhatóan 70 százalékra nő majd. Az urbanizáció gyorsulásával együtt változnak az emberek elvárásai is a városokkal szemben: kevesebb ingázás, több idő a családdal és a természet közelében, valamint emberközelibb közösségi terek iránti igény jelentkezik.

A „15 perces város” koncepciója Carlos Moreno nevéhez fűződik, melynek lényege, hogy minden fontos helyszín legfeljebb negyedóra alatt, autó nélkül elérhető legyen. Ezt a modellt követi a Metrodom River lakópark is, amely Újbudán, a Rákóczi és a leendő Galvani híd között helyezkedik el, közvetlenül a Duna-parton.

A lakóparkban óvoda, családi bölcsőde, játszótér, baba-mama szoba, vízi játszótér, hatalmas belső park, fitneszterem, infra- és finn szauna, valamint közösségi csónakház is helyet kap. Az autómentes kialakításnak köszönhetően a lakók gondtalanul sétálhatnak, biciklizhetnek vagy tologathatják a babakocsit a felszínen, míg a gépjárműforgalom a föld alatt zajlik.

A Metrodom River lakásai energiatakarékosak, a hőszigetelés mellett a Dual Eco elnevezésű, felületfűtés-alapú fűtési rendszerrel felszereltek. Az okosotthon-rendszer segítségével a lakók telefonjukról is szabályozhatják a hőmérsékletet, az elektromos eszközöket, a világítást és a redőnyöket.

Az elektromos autók töltésére is gondoltak, minden gépkocsibeállónál töltőpontot alakítanak ki, így a lakóparkban Magyarország jelenlegi legnagyobb töltőállomása üzemel majd. A befektetők számára ingyenes ingatlankezelési szolgáltatást is biztosítanak, amely magában foglalja a közüzemi szerződések kezelését, a közös képviselővel való kapcsolattartást és a lakáskiadások menedzselését.

A Metrodom River lakásai jelentős kedvezménnyel vásárolhatók meg, a kedvezmény mértéke a szobák számával arányos. Az akció részleteiről további információk találhatók a Metrodom honlapján.