Jó hírt kaptak, akik új autót vásárolnának

Beindult az üzlet, egyre többen vesznek új személygépjárművet és motort is.

Minden adott az új autók piacának fellendüléséhez, hiszen megoldódtak a félvezetők hiánya okozta problémák, így a szállítási idők visszaálltak a megszokott időtartamokra, továbbá a kamatok is csökkentek. Ezt a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) elemzése támasztja alá, amelyről az Infostart számolt be.

Az MGE adatai szerint a 2024 január-április időszakában 42 075 autót vettek nyilvántartásba hazánkban, ami 7 ezer darabbal, tehát 10,4 százalékkal több mint 2023-ban és 11,4 százalékkal több mint 2022-ben. Az elektromos autók terén is jelentős a növekedés, közel 50 százalékkal több került belőlük az utakra ebben az időszakban.

Az MGE optimista a jövőt illetően, és azt jósolja, hogy az emelkedő tendencia kitart majd, mivel kiválóak az autóvásárlás lehetőségei Magyarországon. A kishaszongépjármű kategóriában még nagyobb, 22,3 százalékos emelkedést regisztráltak 2023-hoz képest. A motorkerékpárok piacán is pozitív a kép, 10,4 százalékkal többet helyeztek forgalomban, mint tavaly ugyanebben az időszakban.