Robin Williams szívmelengető gesztust tett filmbéli lánya kedvéért

31 év elteltével elevenítette fel a történetet Lisa Jakub.

A Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van című 1993-as családi vígjáték gyereksztárjai nemrég egy friss közös képre álltak össze, és egy podcastműsorban is vendégeskedtek. Lisa Jakub, aki a film Lydiáját alakította, egy keserédes emléket osztott meg a beszélgetés során a forgatásról. A négy hónapos forgatás alatt Jakub távoktatásban tanult kanadai iskolájában, de egy alkalommal nem tananyagot, hanem az iskolai kirúgásáról szóló üzenetet talált a borítékban.

A már 45 éves színésznő elmondta, hogy ez a döntés nagyon fájdalmas volt számára, mivel az iskola volt az életében az egyetlen normális dolog. Robin Williams, aki a filmben az édesapját játszotta, észrevette Jakub szomorkodását, és levelet írt az igazgatónak, arra kérve, hogy fontolja meg újra a döntést, mivel a kamasz folytatni szeretné a tanulmányait, és mellette keményen dolgozik is.

A történet végkifejlete azonban nem volt olyan, mint amire sokan számítottak volna. Az igazgató megkapta Williams levelet, bekereteztette és a falra tette, de nem hívta vissza Jakubot az iskolába. A színésznő ezt a fordulatot a People magazinnak adott interjúban csodásnak nevezte.