Moldován András és a vegán jövőkép a Cápák között műsorban

Moldován András, az RTL üzleti showműsorában, a Cápák közöttben fejtette ki véleményét arról, hogy szerinte Európa összeomlik, ha a vegánok száma eléri a százmilliót a következő három évben.

A Pauschka házaspár egy mindenmentes, vegán márkájukat mutatta be a műsorban, és kóstolót is kínáltak a befektetőknek. Moldován András elsőként a koffeinmentes, növényi alapú latte vibráló lila színén akadt fenn, amely színt a pillangóborsó virága adja, és a maca nevű perui superfood is hozzájárul az ital különlegességéhez.

A vállalkozók bemutatása szerint jelenleg 35 millió vegán él Európában, de ez a szám a következő 3-5 évben akár 100 millióra is nőhet. Moldován András ezt tragédiának nevezte, és aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy szerinte a vegán életmód elterjedése milyen társadalmi és gazdasági következményekkel járhat.

"Három éven belül százmillió? Ez tragédia! A világ felborul, ha ez bekövetkezik. Ki fog földet művelni, ha nem fognak kelleni állatok? Nem fogják művelni! Búzát, rozst nem tudnak enni az emberek. Ha az lesz a vegán életmód, hogy szójaolajat összeöntünk vízzel meg valami darálmány gabonával, abból olyan betegség lesz, hogy borzasztó…" – mondta Moldován András.

A befektető szerint ez a helyzet egy nagy társadalmi problémát jelenthet, és bár elismeri a vegán életmód egészségügyi előnyeit, úgy véli, hogy ha az európai lakosság jelentős része vegánná válik, az összeomláshoz vezethet. A műsor többi befektetője azonban nem osztotta Moldován András nézeteit, és inkább a vállalkozás üzleti aspektusairól szerettek volna tárgyalni. Végül egyikük sem döntött úgy, hogy támogatja a Pauschka házaspár vállalkozását.