Kamion okozott balesetet Bajánál

Baja térségében egy kamion hajtott egy személyvonat elé hétfő reggel, ami jelentős késéseket okoz az utasoknak, akik pótlóbuszokkal kénytelenek továbbutazni.

A baleset az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban történt, ahol a kamion a vonat elé hajtott. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a vonat a baleset után mintegy kétszáz méterrel odébb állt meg, szerencsére nem siklott ki, míg a kamion félig az átjáróban, pótkocsijával a főúton akadályozta a forgalmat.

A bajai hivatásos tűzoltók gyorsan reagáltak, félrehúzták a kamion pótkocsiját, így megszüntetve a forgalmi akadályt, és segítettek az utasoknak leszállni a vonatról.

A Mávinform szerint a baleset a Baja-Dunafürdő és Pörböly közötti, andráskereszttel jelzett átjárónál történt, ahol a Bajáról Szekszárdon át Tolna-Mözs állomásra tartó vonat súrlódott össze a gépjárművel.

A helyszínelés idejére, várhatóan délelőttig, Baja és Bátaszék között pótlóbuszokkal szállítják az utasokat, és az érintetteknek akár egyórás késésekre kell felkészülniük.

Személyi sérülés a baleset során nem történt, és az 55-ös főúton félpályán, irányítás mellett már megindulhatott a forgalom.