Hidegfront érkezik, változékony idő várható

Hétfőn még nyugodt időjárásra számíthatunk, de kedden egy hidegfront érkezése miatt megnő a záporok és zivatarok kialakulásának esélye, ami az egész országot érinteni fogja.

Hétfőn a nyárias időjárás folytatódik, bár északkeleten előfordulhat futó zápor vagy zivatar. A déli-délnyugati szél élénk, helyenként erős lökésekkel kísérheti a napot. Hajnalban a hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul, míg délután a legmelegebb órákban 24-28 fokot mérhetünk.

Kedden egy hidegfront érkezése várható, amelynek hatására az ország északi és nyugati részein kezdődően több helyen alakulhatnak ki záporok és zivatarok. Helyenként heves zivatarok is lehetnek jégesővel, felhőszakadással és viharos széllökésekkel. A nyugati-északnyugati szél több helyen is megélénkülhet. Hajnalban 9 és 16 fok közötti hőmérsékletekre, délután pedig délen és délkeleten 24-28, máshol 19-23 fok közötti maximumokra számíthatunk.

Szerdán sok felhőre kell számítanunk, és több helyen eső, záporok, néhol zivatarok is előfordulhatnak. Az északi-északkeleti szél sokfelé élénk, helyenként erős lehet. A legmagasabb hőmérséklet 16 és 23 fok között alakulhat.

Csütörtökön már naposabb időre van kilátás, de keleten és északkeleten még előfordulhatnak elszórt záporok. Nyugaton és néhol északkeleten az északi-északkeleti szél erős lehet. A hőmérők délután 17-24 fokot mutathatnak.