Három amerikai turista tragédiája Mexikóban

Mexikó északnyugati részén három amerikai turista holttestére bukkantak, akiket fejbe lőttek és egy négy méter mély kútban találtak meg.

Mexikóban, a Baja California államban található Ensenadában szörfözni indult három fiatal amerikai turista életét vesztette egy brutális támadásban. A hatóságok pénteken találtak rá a holttestekre, melyeket egy négy méter mély kútban rejtettek el. Mindhárom áldozatot fejbe lőtték.

A tragédia áldozatai két ausztrál testvér, a 30 és 33 éves Jake és Callum Robinson, valamint 30 éves amerikai barátjuk, Jack Carter Rhoad voltak. A rendőrség szerint a férfiakat akkor támadták meg, amikor megpróbálták megakadályozni pickupjuk ellopását. A támadók a jármű kerekei miatt akarták azt ellopni, és az ellenállásra halálos lövésekkel válaszoltak.

A bűncselekmény helyszínétől mintegy hat kilométerre találták meg a holttesteket Santo Tomás városában. A helyszínen az áldozatok elhagyott sátrait, egy leégett fehér pickupot és az egyik áldozat telefonját is megtalálták. Az áldozatok rokonai Mexikóba érkeztek, hogy azonosítsák a holttesteket, így elkerülhetővé vált a DNS-vizsgálatok szükségessége.

A kútban egy negyedik holttest is előkerült, azonban annak nincs köze a mostani esethez, mivel már régebben került oda. A hatóságok három gyanúsítottat vettek őrizetbe, akiket a támadásban való részvétellel gyanúsítanak.

Ensenada környéke, amely a kaliforniai turisták körében népszerű szörfparadicsomként is ismert, általában biztonságosabbnak számít, annak ellenére, hogy a Baja California állam drogbandái közötti konfliktusok gyakoriak. A város az amerikai-mexikói határtól mintegy 120 kilométerre délre helyezkedik el.