Az olasz rendőrség legendás Alfa Romeo versenyautója

Egy igazi petrolhead álma válik valóra, hiszen az olasz rendőrség egykori A-csoportos Alfa Romeo 75 versenyautója kerül eladásra.

Az Alfa Romeo 75-ös modelljét 1985 és 1992 között gyártották, és a 4,33 méter hosszú szedánok közül a legizgalmasabb a 192 lóerős 3 literes V6-os Busso motorral szerelt QV változat volt. A típus maximális sebessége elérte a 222 km/h-t, és a gyártás során versenyautó verzió is készült belőle. Most egy ilyen különleges példány került eladólistára, ami nem más, mint egy Alfa Romeo 75 Corse Group AKGC.

Ezt a kék színű versenyautót az Alfa Romeo Corse készítette a Squadra Corse della Polizia di Stato, azaz az olasz rendőrség számára. A Belgiumban kínált autóval 1989 és 1992 között tizenhat versenyen vettek részt, és a járművet nemrégiben teljesen felújították, beleértve a motor és a váltó megújítását is.

Az A-csoportos versenyautó iránt érdeklődőknek azonban tudniuk kell, hogy az árról csak a komolyabb vásárlók számára ad információt a tulajdonos. Az Alfa Romeo 75 Corse Group AKGC így nem csak a menőségfaktort, hanem az autógyűjtők és versenyautó-rajongók körében a kíváncsiságot is maximálisra húzza.