Megalopolis: Az első előzetes Adam Driver főszereplésével

A YouTube-on debütált Francis Ford Coppola új filmjének, a Megalopolisnak az első rövid előzetese, melyben Adam Driver egy felhőkarcolóról való ugrás közben az időt megállítva zuhan.

A Cannes-i Filmfesztiválon kerül majd bemutatásra a Megalopolis, amelynek előkészületei már hosszú ideje zajlanak Francis Ford Coppola rendező keze alatt, aki a forgatókönyvön az 1980-as évek óta dolgozik. A Keresztapa és az Apokalipszis most alkotója saját zsebből 120 millió dollárt áldozott a filmre.

Coppola a GQ magazinnak adott interjúban kifejtette, hogy a pénz nem jelent számára semmit, és nem érdekli az önfinanszírozás lehetséges következményei. A rendező számára a művészet áll az első helyen, nem a pénzügyi siker.

A film nem csupán a rendező miatt ígérkezik figyelemre méltónak, hanem a kiváló szereposztás miatt is. Adam Driver mellett olyan neves színészek tűnnek fel, mint Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Laurence Fishburne, Talia Shire, Jason Schwartzman, Kathryn Hunter, Grace VanderWaal, Chloe Fineman, James Remar, D.B. Sweeney és Dustin Hoffman.

A Megalopolis egy modern Amerikában játszódó római epikus történet, melyben Cesar Catilina (Adam Driver), a zseniális művész egy utópisztikus, idealista jövőbe vágyik, miközben komoly konfliktusokba keveredik Franklyn Cicero polgármesterrel (Giancarlo Esposito), aki a kapzsiság és a pártháborúk mellett áll. A történetben kulcsszerepet játszik Julia Cicero (Nathalie Emmanuel), a polgármester lánya, akinek szerelme Cesar iránt komoly döntések elé állítja.

Francis Ford Coppola a filmről elmondta, hogy ez egy szerelmi történet, amely egyúttal az emberi természet filozófiai vizsgálatát is magában foglalja, és bár New Yorkban játszódik, az ókori Róma visszhangját is hordozza. A Megalopolis Coppola írásában és rendezésében készült, a producerek között Fred Roos, Barry Hirsch és Michael Bederman nevei szerepelnek.

A Megalopolis előzetese már elérhető a YouTube-on.