A Bitcoin meghaladta az 1 milliárd tranzakciót

A Bitcoin, amely 2009-ben indult útjára, történelmi mérföldkövet ért el, hiszen a hálózat több mint egymilliárd tranzakciót bonyolított le a kezdetektől fogva. A Clark Moody's Bitcoin adatai szerint minden egyes tranzakció nyilvántartásra került.

A Bitcoin-tranzakciók és a kapcsolódó díjak az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kaptak az iparági szereplők között, különösen a Bitcoin Ordinals és a Runes bevezetése óta. A Runes egy helyettesíthető token protokoll, amelyet a Bitcoin legutóbbi feleződésével egyidőben indítottak el, és amely rekordmagasságba hajtotta a tranzakciós díjakat a debütálásakor.

A Bitcoin hálózatának felezése, amely nagyjából négyévente történik, 50%-kal csökkenti a bányászoknak kifizetett jutalmat. A legutóbbi ilyen esemény során a bányászok jutalma 6,25 bitcoinról 3,125 bitcoinra csökkent.

A Bitcoin, mint a világ első blokklánc-alapú kriptovalutája, forradalmasította a digitális tranzakciók világát. A hálózatot Satoshi Nakamoto hozta létre, aki 2009 januárjában bányászta ki az első blokkot.

: (Forkast News)