Politikusok az anyák napján

Virágok, családi fotók és ünnepi posztok jellemzik a politikusok anyák napi megemlékezéseit, melyek között Kovács Ákos gondolatai is helyet kaptak.

Magyar Péter debreceni nagygyűléssel készült az anyák napjára, és a Debrecenbe tartó különvonat utasaival készült fotót osztott meg, köszöntve ezzel az anyákat, nagymamákat, dédnagymamákat és leendő édesanyákat . A Fidesz részéről Orbán Viktor édesanyjával és legkisebb unokájával készült fotót tett közzé, amit a párt is megosztott, valamint lila tulipánokkal díszített üzenetet helyeztek el a Facebookon .

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje, stock fotókat idéző képgalériával emlékezett meg az édesanyákról, míg az állam egy sablonvideóval ünnepelte az anyákat, amely a korábban mémekből ismert féltékeny párral hirdette a babaváró támogatást . Karácsony Gergely gyermekkori fotóját osztotta meg édesanyjával, és az egyedülálló anyák helyzetére hívta fel a figyelmet .

A Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc nem posztolt az anyák napjával kapcsolatban, Dobrev Klára viszont csörögefánk készítését mutatta be egy videón, amelyen az anyai receptek kerültek előtérbe, és megemlítette, hogy ez a Ferenc kedvenc édessége . Donáth Anna, Cseh Katalin és a Momentum, valamint Vitézy Dávid nem emlékeztek meg az anyák napjáról posztjaikban, de Deutsch Tamás, Csák János, Hollik István és Kósa Lajos virágokkal köszöntötték az édesanyákat .

Rákay Philip Kovács Ákos szavait idézte, mely szerint "a nők dolga a női princípiumot beteljesíteni, valakihez tartozni, valakinek gyereket szülni, anyának lenni" . Márki-Zay Péter feleségével együtt emlékezett meg az édesanyákról és a ballagó, érettségiző gyerekekről . Végül Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs verőlegénye is tulipáncsokorral mosolyogva köszöntötte az édesanyákat .