Messi meglett korban is átírja a rekordlistát, mind a hat Miami-gólban benne volt

Lionel Messi sokadik virágkorát éli, másfél hónappal 37. születésnapja előtt csapata mind a hat góljában tevékeny részt vállalt, miközben az Inter Miami 6–2-re legázolta a New York Red Bull együttesét. A Bolha egy gólt rúgott és öt gólpasszt adott a meccsen, amelyen Luis Suárez, a régi harcostárs mesterhármast szerzett. Mindhárom gólt természetesen a kis argentin átadásából, akinek az öt gólpassza MLS-rekord.

Az MLS 12. fordulójában az éllovas Inter Miami a New York Red Bullt fogadta, és meglepetésre a vendégek szerezték meg a vezetést Dante Vanzier révén. Ez is maradt a félidő végeredménye. Akkor még senki sem gondolta, hogy a második játékrészben rászakad a mennybolt a Red Bullra. Pedig így történt.

A 48. percben Messi átadásából a paraguayi Matías Rojas rettenetes bombát küldött a bal pipába legalább 25 méterről. És két percre rá már az Inter vezetett. Maga Messi volt a végrehajtó, Suárez passzát helyezte 14 méterről a hálóba. A harmadik hazai gólt megint Rojas emelte elegáns mozdulattal, Messi lézerszerű hajszálpontos kiugratásából. Ezt úgy mondják spanyolul, hogy cucharita, vagyis kiskanál, hiszen a paraguayi kanalazta a labdát.

Most már nem volt megállás. A 68. percben jártunk, Messi jobbról löbbölte a labdát Suárezhez, aki a tizenegyes pont környékéről, elvetődve, bravúros mozdulattal bombázott a jobb sarokba, már 4–1. Futballparádé! Az ötödik gól a 75. percben egy újabb szédítő Messi–Suárez–Messi–Suárez csiki-csuki eredménye. A hatodik hazai gól a 81. percben érkezett el. Messi a jobb szélről tálalt Suárez elé, az uruguayi kicselezte a kapust, és éles szögből a hálóba passzolta a labdát. Megvan a saját mesterhármasa és Messi ötödik asszisztja, ami MLS-rekord.

A szépségtapasz, a második vendéggól Emil Forsbergé volt, büntetőből. Nota bene, a svéd Szoboszlai Dominik, Orbán Willi és Gulácsi Péter csapattársa volt Lipcsében.

Az Inter Miami 24 ponttal vezeti a tabellát, a góllövőlistán Messi és Suárez holtversenyben éllovas 10-10 góllal, az asszisztokban Messi egyedül a legjobb, 12 gólpasszal. A Messi-effektusról csak annyit, hogy tavaly júliusban mutatkozott be a floridaiaknál, és azóta, amikor nem játszott, két győzelem, négy döntetlen és hat vereség az Inter mérlege, amikor pedig játszott, akkor tizenöt, hét, három. Meggyőző?