Harry herceg hazatér, de a testvérére nem kíváncsi

A veteránok sportfesztiválja és apja meglátogatása vonzza elsősorban Harry herceget Nagy-Britanniába.

Harry herceg a jövő héten tér haza Nagy-Britanniába, hogy részt vegyen a sérült katonák és veteránok számára rendezett sporteseményen, az általa 2014-ben alapított Invictus Games-en, azonban úgy tűnik, hogy testvérével, Vilmos herceggel valószínűleg nem fog találkozni, csak édesapjával – számolt be róla a The Sun. A két testvér legutóbbi hosszabb beszélgetése februárban volt, amikor kiderült, hogy édesapjuk, III. Károly király rákos.

III. Károly király a kezelések után ismét elkezdhetett közfeladatokat ellátni, és részt vehet az évnyitó kertipartiján a Buckingham-palotában. Harry herceg sporteseménye is ekkor lesz, és mivel mindkét program 18 óra körül ér véget, ezután tudnak majd találkozni.

A herceg, aki jelenleg Amerikában él, mindenképpen szeretné látni édesapját, de Vilmos herceg valószínűleg nem lesz jelen a találkozón, mivel a saját programja is zsúfolt, és a fővárostól távol lesz csütörtökön, pénteken pedig Cornwallban és Szicíliában teljesít kötelezettségeket.

III. Károly király egyre aktívabb a kezelések után, például pénteken előre be nem jelentett látogatást tett a Royal Windsor Horse Show-n, ahol unokahúgával, Zara Tindallal is találkozott.

Harry herceg, aki a betegség bejelentése óta nagyon aggódik apjáért, februárban, a májusi koronázási szertartás után, csak egy félórás együttlétért repült haza Los Angelesből Londonba. A Clarence House-ba, ami az egyik királyi rezidencia a fővárosban, titokban csempészték be, a király pedig elhalasztotta Sandringhambe utazását, hogy találkozhasson Harryvel. Sussex hercege egy szállodában töltötte az éjszakát, miután másnap visszarepült az Egyesült Államokba. A brit közvélemény már nem is várja a testvérek kibékülését, a The Sun cikkében szereplő szavazás szerint a többség úgy véli, ami történt, már helyrehozhatatlan.