Falusi Mariann nyugdíjáról beszélt

Falusi Mariann, a Pa-dö-dő együttes énekesnője nyugdíjba vonult, de az őt megillető 86 ezer forintos nyugdíj összegétől nem esett hasra. Az énekesnő szerint élete végéig dolgoznia kell, mivel ez az összeg nem elegendő a megélhetéshez.

Falusi Mariann a Heti Libazsír című YouTube-műsorban osztotta meg, hogy a nyugdíját nem tartja elegendőnek, és nem érti, hogy miért nem számították bele a főiskolai éveit a nyugdíjba. Az énekesnő úgy véli, hogy a nyugdíj összege nem tükrözi azt, hogy valaki mennyire tud megélni belőle, és bár ő dolgozni fog, ameddig csak tud, a helyzetét sokan mások is megosztják.

Mariann kifejtette, hogy csak egy évig dolgozott külföldön, és az elején befolyt jogdíjakat is befizették, de felháborítja, hogy a művészek és színészek helyzete Magyarországon kedvezőtlenebb, mint a sportolóké. A Pa-dö-dő énekese szerint a sportolók, akik egyszer részt vesznek az olimpián, élethosszig kapnak pénzt, míg a művészeknek azt mondják, hogy félre kellett volna tenniük, amikor többet kerestek.