Balogh Levente lánya, a pszichiátriai kezelés és a küzdelem az étkezési zavarokkal

Balogh Szimonetta, Balogh Levente lánya, nyíltan beszélt az étkezési zavarokkal való megküzdés nehézségeiről, beleértve a pszichiátrián töltött időszakot és a kóros soványságig fajuló állapotát.

Balogh Szimonetta, aki a TV2 "Ázsia Expressz" című műsorában vált ismertté, őszintén mesélt arról az időszakról, amikor étkezési zavarai miatt mindössze 38 kilóra fogyott és pszichiátriára került. A bulímiával kezdődő problémái miatt először hánytatni kezdte magát, ami miatt a környezete is észrevette a változást, például a hányásszagot. Szimonetta elmondta, hogy a hányás fizikailag is megviselte, és a kellemetlenségek miatt úgy döntött, hogy inkább nem eszik, abban a téves hitben, hogy így még többet fogyhat, és ezt a folyamatot képes lesz kontrollálni.

A fiatal lány azt is elárulta, hogy mindig volt egy célja, egy álomsúly, amit el akart érni, de amikor elért egy-egy mérföldkövet, rájött, hogy ez nem hozza meg a várt boldogságot, és mindig tovább akart menni a fogyásban. Szimonetta 17 éves korában vált kórosan sovánnyá, és több pszichiátrián is megfordult, mire egy olyan intézményben kezdett el hízni, ahova már 38 kilósan került be. Jelenleg pszichológusnak tanul, és azt tanácsolja azoknak, akik hasonló betegséggel küzdenek, hogy mielőbb kérjenek szakember segítségét.

Balogh Levente, Szimonetta apja, nemrégiben került a figyelem középpontjába, amikor a "Az álommeló" című műsorban új elnöki asszisztensét kereste. A verseny végül Kása Eszter győzelmével ért véget, aki így többmillió forintos fizetést és a prestízs pozíciót is elnyerte. A műsorban második helyen végzett Steiner Rachel nehéz pillanatokat élt át, amikor rá kellett jönnie, hogy miért nem őt választották a pozícióra. Steiner elmondása szerint a vereség hidegzuhanyként érte, és úgy érezte, talán túl erőszakos volt a verseny során, vagy jobban oda kellett volna figyelnie a többiekre. A fiatal nő a jövőben a türelmesebb magatartásra törekszik, és bár sok negatív kommentet kapott, csak Balogh Levente és segítőinek véleményére adott.