Ocseretine elfoglalása az orosz hadsereg által

Az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki régióban található Ocseretine települést, és négy különböző frontszakaszon is előnyösebb pozíciókat sikerült elfoglalnia.

Az orosz védelmi minisztérium vasárnapi közleménye szerint az orosz erők 15 ukrán támadást és ellenrohamot is visszavertek. A jelentés alapján az ukrán fél veszteségei meghaladják az 1150 katonát, akik vagy elesettek, vagy súlyos sérüléseket szenvedtek.

Az oroszok által megsemmisítettnek jelentett ukrán katonai célpontok között szerepel egy nyugati gyártmányú rakétafegyvereket tároló raktár Odessza közelében, egy üzemanyagraktár, valamint egy rakétaüzemanyagot és drónfegyvereket gyártó műhely. Emellett az oroszok szerint egy amerikai Abrams harckocsit, két gyalogsági harcjárművet - köztük egy Bradley-t -, két páncélozott harcjárművet, egy páncélozott szállítójárművet, egy amerikai M109-es Paladin és egy lengyel Krab önjáró tarackot, három amerikai M777-es és egy brit FH-70-es vontatott tarackot, három francia HAMMER légibombát, valamint 20 drónt semmisítettek meg.

A vasárnapi jelentések szerint az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területekről és az Ukrajnával határos orosz régiók településeiről több ukrán tüzérségi és dróntámadásról is érkeztek hírek.

A Zaporizzsja megyei Berdjanszkban, amely jelenleg orosz ellenőrzés alatt áll, egy gépkocsiba rejtett pokolgép robbanása következtében egy börtönőr vesztette életét. Az esettel kapcsolatban az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) büntetőeljárást indított.