Ahmed Best még mindig kíváncsi Jar-Jar Binks sorsára

Ahmed Best, aki Jar-Jar Binks karakterét alakította a Baljós árnyak című Star Wars-filmben, szeretne lezárást látni a karakter történetének. A színész a People magazinnak nyilatkozva kifejezte, hogy érdekelné, mi történt Jar-Jarral a filmek után.

Best karrierje a Baljós árnyak premierjével indult, és a színész szerint ezzel is ért véget. Jar-Jar Binks, a gungan fajhoz tartozó, a két főhős Jedi-lovag mellé csatlakozó léhűtő, nem nyerte el a közönség tetszését. A karakter hebehurgya viselkedése és idegesítő jelenetei, valamint a beszédstílusa miatt rasszista sztereotípiákat tükrözőnek tartották egyes nézők és kritikusok.

A Baljós árnyak után Jar-Jar Binks karaktere a következő két Star Wars-epizódban is megjelent, de csupán epizodistaként. Best azonban örömmel fogadná, ha a karakter újra előkerülne a Star Wars univerzumban. A Guardian szerzője a film huszonötödik évfordulója alkalmából újranézte az I. epizódot, és megállapította, hogy az film éppen olyan rossz, mint amilyennek 1999-ben tűnt.