Iváni méhpusztítás: A gazda, akinek három lovát ölték meg a méhek, megszólalt

Ivánban több ezer méh támadt meg legelésző lovakat, melynek következtében három állat életét vesztette. A gazda, aki a lovakat próbálta megmenteni, méhcsípések miatt került kórházba, és most nyilatkozott a történtekről.

A Blikk és a Tények beszámolója szerint az iváni méhtámadás április elején történt, amikor a lovakat a méhek olyan hevesen támadták meg, hogy a gazdák alig tudták megközelíteni őket. A méhek áldozatául esett lovak között volt Pócza Albert versenylova is, amely rendszeresen jó eredményeket ért el a versenyeken. A gazda a Tények stábjának elmondta, hogy a ló feküdt a földön, nem bírt felállni, szeme és feje bedagadt, és alig kapott levegőt.

Pócza Albert sérüléseket szenvedett, miközben megpróbálta megmenteni a lovakat, és a kórházban rosszul lett, elájult, valamint egy ideig nem látott az egyik szemére. A gazda szerint egy ló 15-20 méhcsípéstől elpusztulhat, de az ő lovaikat több ezer méh csípte meg.

A felelősség kérdése még tisztázatlan, de a környéken többen is foglalkoznak méhészettel. Pócza Albert egyik méhész szomszéda, aki 2004 óta foglalkozik ezzel a tevékenységgel, a híradónak nyilatkozva sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, és azt mondta, hogy ilyen még sosem fordult elő. A méhész úgy érzi, hogy most boszorkányüldözés folyik ellene, és kamerán kívül azt is hozzátette, hogy hajlandó lenne megtéríteni Albert kárát, ha békén hagyják.