Kamocsay Prémium Olaszrizling - A magyaros ebéd tökéletes kísérője

Kamocsay Ákos, a Hilltop pincészet tulajdonosa, aki már többször is bizonyította szakmai hozzáértését, most egy olyan modern olaszrizlinget készített, amely tökéletesen illik a magyaros ételek mellé.

Kamocsay Ákos a magyar borászat egyik meghatározó alakja, aki a Hilltop pincészetet vezetve 400 hektáros területen gazdálkodik, és évente 7-8 millió palack bort állít elő, melynek jelentős részét exportálja. A Hilltop pincészet 2004-ben elnyerte az Év Pincészete címet, Kamocsay pedig már 1997-ben Angliában, majd 1999-ben Magyarországon is az Év borásza lett. A tömegbor-gyártás mellett Kamocsay elhatározta, hogy saját neve alatt is piacra dob egy márkát, amely a legjobb dűlők szőlőiből készült, koncentrált és ízgazdag palackokat kínál.

A Kamocsay Prémium Olaszrizling 2022 világos szalmasárga színű, mézes réteggel és a fajtára jellemző kesernyével rendelkezik. A bor karakterét nem a savankászöld lendület vagy ásványos fémesség, hanem a sárgabarackos, virágos jegyek és a szalmás árnyalatok adják. Ezek a jellemzők teszik kiváló társává a magyaros ételeknek, mint például a rakott krumpli, a grenadir mars, a töltött káposzta vagy a kemény sajt.

A Kamocsay Prémium Olaszrizling 2022 ára 2399 forint, és 90 pontot érdemelt.