Fideszes plakátokat gyújtogattak - állítja a Fidesz jelöltje

Böröcz László, a Fidesz I. kerületi polgármesterjelöltje arról számolt be, hogy a párt plakátjait megrongálták és felgyújtották a kerületben.

Böröcz László csütörtökön a Facebookon közölte, hogy a Fidesz több plakátját is megrongálták az I. kerületben. A politikus a Szabó Ilonka utcából jelentkezett be, ahol szerinte baloldali aktivisták szerda este és csütörtök reggel 8 között felgyújtottak néhány plakátot. Böröcz elmondása szerint a plakátokat gázüzemelésű kandeláberekre helyezték ki, és a gyújtogatás veszélyeztette a lakók testi épségét is, bár szerencsére nem történt nagyobb baj. A történtek után feljelentést tettek a rendőrségen.

Rongálás, fenyegetés, támadás

Nem egyedi eset a politikai plakátok elleni rongálás. Budapest VIII. kerületében egy 56 éves férfi, T. Zoltán tapétavágó késsel rongálta meg a választási plakátokat. Az illető korábban száz választási plakátot tépett le, firkált össze vagy vágott szét Józsefvárosban, ezzel 335 ezer forintos kárt okozva.

Április végén Kordik Szabolcsot, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kecskeméti jelöltjét fenyegették meg, amikor aláírásokat gyűjtött. Egy férfi megrángatta és azzal fenyegette, hogy „szétveri a pofáját”. Az incidensről videó is készült.

Ugyanebben az időszakban a Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtő aktivistáit is megtámadták. Az első eset a Deák Ferenc téren történt, ahol egy férfi támadta meg a sátorban dolgozókat. A második eset Békásmegyeren, a Heltai téren zajlott, ahol az aktivistákat italozással és hangos mulatással zavarták meg.