Menhelyi kutyából a rendőrség sztárja lett Delon

Rosszul is végződhetett volna a német juhász-keverék története, de Deloné szerencsés fordulatot vett és most a rendőrség sztárkutyája lett.

Tavaly nyáron késő este érkezett a hívás, hogy Szolnok felé vezető főúton két kutya kóborol. Kovács Violetta, a Német Juhász Fajtamentés Alapítvány elnöke elmesélte, hogy a helyi állatvédők befogták őket, és az alapítvány gondoskodott róluk. Az egyik kutya Alain, a másik pedig Delon nevet kapta.

Delon élete nem indult könnyen, hiszen megküzdött a parvo-vírussal, ami rendkívül veszélyes a kutyákra. Szerencsére felgyógyult, és egy bv-nél dolgozó, rutinos kutyás hölgy, Mariann fogadta örökbe. Nála derült ki, hogy Delon korábban sérülést szenvedett, valószínűleg egy autó ütötte el, és a lábát meg kellett műteni. A nehézségek ellenére Delon felépült, és hamar nyilvánvalóvá vált, hogy rendkívüli képességei vannak rendőrkutyának lenni. Gyorsan elsajátította az őrző-védő alapokat, jól reagált a hívásra, és a lövések hangja sem zavarta meg.

Sok rendőr érdeklődött Delon iránt, de amikor megtudták, hogy ivartalanítva van, néhányan visszaléptek, mivel úgy vélték, ez gyengítheti az ösztöneit. Violetta azonban kiemelte, hogy az alapítvány csak ivartalanított kutyákat ad örökbe, és ez nem befolyásolja az ösztönöket. Végül egy bácsbokodi határrendészeti főtörzsőrmester vállalta Delon képzését, és már el is kezdték a munkát.

Delon testvére, Alain, teljesen más életútra lépett: ő egy kanapékutya lett, aki most épp egy szépségversenyre készül az örökbefogadójával.