Debreceni webkamera leállása Magyar Péter demonstrációja előtt

Szombat délután váratlanul leállt a debreceni önkormányzat webkamerája a Kossuth téren, ahol vasárnap délutánra volt meghirdetve a Magyar Péter-féle Tisza párt nagygyűlése.

A Kossuth téri webkamera utoljára szombaton 12 óra 55 perckor frissült, az Időkép oldalán keresztül közvetített képen pedig azóta sem látható változás. A webkamera leállásának okáról és arról, hogy az önkormányzat szándékosan kapcsolta-e ki, egyelőre nincs információ. A debreceni önkormányzatot megkeresték a történtekkel kapcsolatban, és amennyiben választ kapnak, ígéretet tettek a cikk frissítésére.

Az Időkép szerint nem ők állították le a webkamerát, így a leállás okát továbbra is a debreceni önkormányzatnál keresték. A város többi webkamerája zavartalanul működik, így a leállás kizárólag a Kossuth térre néző kamerát érinti.

A május 5-én délután 2 órára meghirdetett rendezvény, amely az anyák napjára is reflektál, nagy érdeklődést váltott ki: szombat estig több mint 9800 érdeklődő jelezte az esemény Facebook-oldalán, hogy ott lesz a tüntetésen. A tüntetésre való felhívás hangsúlyosan az anyák napjára épült, és több ezren jelezték, hogy részt vesznek vagy érdeklődnek az esemény iránt.