Az Újpest FC kiütötte a Diósgyőrt és biztosította helyét az élvonalban

Az Újpest FC hazai pályán 7-0-ra győzött a Diósgyőri VTK ellen az OTP Bank Liga 31. fordulójában, ezzel garantálva az élvonalbeli tagságát és kiejtve a Kisvárdát az első osztályból.

Az Újpest FC már a mérkőzés elejétől dominált, és tíz perc alatt világossá tette, hogy győzni szeretne a Diósgyőr ellen. Radosevic és Keita fejes góljaival hamar előnybe kerültek, majd a 30. percben Edomwonyi kezezése után videobírózás következett, és a játékvezető büntetőt ítélt, amit Mörschel értékesített.

Az első félidő végén Ljujic átlövése tovább növelte az Újpest előnyét, így négygólos fórral vonulhattak pihenőre. A második félidőben a Diósgyőr próbálkozásai ellenére Csoboth Kevin duplázott, és Ambrose is betalált, így az Újpest kiütéses győzelmet aratott.

A Diósgyőr nem tudott veszélyt teremteni, és a Szusza Ferenc Stadionból kiütéses vereséggel távozott. Az Újpest ezzel megszakította négy vereségből álló negatív sorozatát, míg a Diósgyőr három veretlen mérkőzés után kapott ki.

A Kisvárda már nem előzheti meg az Újpestet a bajnokságban, mivel kilenc ponttal lemaradva a hátralévő két fordulóban már nem szerezhet elegendő pontot.

OTP Bank Liga 31. forduló eredménye

  • Újpest FC-Diósgyőri VTK 7-0