Vádat emeltek a pécsi kamaszlány ellen, aki megölte újszülött gyermekét

Egy 15 éves pécsi lány ellen emeltek vádat, mert megölte az eltitkolt újszülöttjét egy középiskolai kollégiumban.

A Baranya Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a lányt emberölés bűntettével vádolják, mivel megölte a 14. életévét be nem töltött gyermekét. A vádirat szerint a fiatal lány egy korábbi kapcsolatából esett teherbe, de terhességét nem közölte környezetével. A vádlott egy pécsi középiskolában tanult, és annak kollégiumában élt.

Az eset 2024 januárjának végén történt, amikor a lány erős görcsök miatt nem tudott aludni, és többször is felkelt éjszaka, hogy a mosdóba menjen. Végül a hajnali órákban a vécécsészében szülte meg koraszülött gyermekét, majd a WC-t lehúzta és megpróbálta az újszülöttet lenyomni a kagylóban.

A szülés következtében a lány erősen vérzett, ezért értesítette szobatársát, aki segítségül hívta az egyik nevelőt. A nevelő értesítette a mentőket, de a kiérkező egészségügyi személyzet már csak az újszülött halálát tudta megállapítani.

Kutas Tamás, a Baranya Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a még nem 16 éves lány ellen maximum tíz év szabadságvesztés szabható ki. Az ügyészség javítóintézeti nevelés kiszabására tett indítványt, ami egytől négy évig terjedhet. A lány azzal védekezett, hogy nem tudott arról, hogy terhes. A fiatalkorú vádlott cselekménye alkalmas a 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megállapítására.