Rendőri intézkedés vizsgálata egy állítólagos bántalmazás után

A rendőrség vizsgálatot indított egy incidens kapcsán, ahol egy járőr állítólag lekezelően beszélt egy, a bántalmazásról beszámoló lánnyal. A Telex olvasójának beszámolója szerint a III. kerületi Holdudvar parknál történt az eset, ahol egy férfi fenyegetőzött és bántalmazott egy csoport nőt, akik ezután hívták a rendőrséget.

A rendőrség a helyszínre érkezett, ahol meghallgatták a fiatalokat. Egy férfi először csak beszélgetett a csoporttal, majd egyikük csuklóját megtekerte, ami után a társaság védelmére kelt és a férfi elhagyta a helyszínt. A rendőrség tájékoztatása szerint a lány sérülésről nem számolt be, és a mentők sem találtak rajta sérüléseket. A rendőrség szerint nem merült fel hivatalból üldözendő bűncselekmény gyanúja, de a lányt tájékoztatták a feljelentés lehetőségéről.

A videón egy járőr látható, aki azt mondja egy lánynak, hogy „hát hazaviszlek anyádhoz”, és érdeklődik az iskolája felől, majd figyelmezteti, hogy „be ne kocogjak az igazgatónőhöz”. Egy másik lány állítása szerint éppen megverték őket, amire a rendőr azt válaszolja, hogy „fejezze már be és mit hülyéskedik”.

A járőr kifogásolta a fiatalok viselkedését, mondván, hogy „azért kellett kimennie, mert a fiatalok nem bírnak magukkal”. A lány könyörögve próbálja megértetni, hogy a bántalmazó férfi már elment, de a videón további részletek nem hallhatóak. A rendőrség megerősítette, hogy az intézkedés minden körülménye vizsgálat alatt áll.