Martin Freeman 38 év után ismét húst eszik

A Sherlock és A hobbit sorozatokban ismertté vált 52 éves színész, Martin Freeman, 38 év vegetáriánusság után újra húst fogyaszt, és a feldolgozott élelmiszerekre fogja a váltás okát.

Martin Freeman, aki a Csábító leckék című film kapcsán került legutóbb a középpontba Jenna Ortega oldalán, 1986 januárjában döntött úgy, hogy nem eszik többé húst, mivel sosem érezte jól magát az állatok fogyasztásának gondolatával. Azonban a BAFTA- és Primetime Emmy-díjas színész egy podcastbeszélgetés során, melyet Nick Grimshaw műsorvezetővel és Angela Hartnett profi szakáccsal folytatott, elárulta, hogy már nem tartja magát vegetáriánusnak.

Freeman elmondása szerint az elmúlt hónapokban számára újdonság volt, hogy újra mindenevőként étkezhet, és azt eheti, amit csak szeretne. A színész a beszélgetés során kifejtette, hogy bár kedveli a húspótló termékeket, aggodalmait fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ezek a termékek túlzottan feldolgozottak lehetnek, és ő igyekszik kevesebb feldolgozott ételt fogyasztani.

A Hobbit sztárja külön kiemelte a skót tojást és a sertéspástétomot, melyeket "az istenek ételének" nevezett.