Májusi családi pótlék és nyugdíj utalások időpontjai

A májusi családi pótlék és egyéb állami ellátások utalása már ezen a héten megkezdődik, míg a nyugdíjakat a következő héten kezdik el utalni.

Már a héten sor kerül a családi pótlék, gyermekgondozást segítő ellátás, gyermeknevelési támogatás, fogyatékossági támogatás és a vakok személyi járadékának utalására. Az arra jogosultak május 3-án, pénteken számíthatnak az összegek banki jóváírására.

Azok, akik a kifizetést postai úton kérik, a jóváírást követően 2-4 munkanapon belül vehetik kézhez az ellátásokat, azaz a jövő hét közepén.

A nyugdíjakat illetően a Magyar Államkincstár a májusi összegeket május 10-én, pénteken utalja. Aki elektronikus úton, azaz bankszámlára kérte a nyugdíját, az aznapon belül hozzájuthat. A postai úton történő kifizetés a naptár szerinti kifizetési napon történik, amely az adott hónap 11-14. napjától tizenkét munkanapig tart, a decembert kivéve, amikor már az ünnepi időszak elején jön a pénz. Fő szabály szerint minden hónap 12. napján utalnak a nyugdíjasoknak, de ha ez a dátum hétvégére esik, korábban érkezik az összeg, idén ez a májuson kívül még októberben és decemberben is hasonlóan történik.