Hétmilliárd forint nagy részét ellopták, Lázár János börtönbe követeli a felelősöket

A Magyar Tenisz Szövetség adósságát Lázár János vezetésével sikerült nullpontra csökkenteni, azonban a szövetség korábban hétmilliárd forint támogatást kapott, amelynek jelentős része eltűnt. Lázár börtönbe küldené a felelősöket.

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) 2020-ban még 3,8 milliárd forint adóssággal küzdött, és a csőd szélére került. Lázár János, aki 2020 óta tölti be a szövetség elnöki posztját, elmondta, hogy az előző elnökség idején a szövetség hétmilliárd forint támogatást kapott, amelynek nagy részét ellopták.

Lázár János a jelen.hu oldalnak adott interjújában beszélt arról, hogy a magyar kormány segítségével, és az ő elnöki tevékenységével sikerült a szövetséget megmenteni a csődtől. Jelenleg már a válságkezelésen túlhaladva más tevékenységekre is van lehetőség.

Az építési és közlekedési miniszterként is ismert Lázár az elnökség átvétele után számos pert indított az előző vezetés tagjai ellen. A Szűcs Lajos elnöksége alatt főtitkárként dolgozó Richter Attila ellen indított perben azonban a szövetség két héttel ezelőtt vereséget szenvedett, és még 16 millió forintot is fizetnie kellett Richternek.

Lázár János a jogszolgáltatás helyzetét kritizálva megjegyezte, hogy bár a teniszszövetség jelentős összegeket kapott a kormánytól, ezek nagy része eltűnt, és bár nem tudja, hogy végül börtönbe kerülnek-e a felelősök, szerinte ez lenne az igazságos.

Az interjúban kitért arra is, hogy nem csak a főtitkár ellen tett feljelentést, hanem az elnökség többi tagja ellen is, beleértve Szűcs Lajost, aki a Fidesz párttagja, és 2011 januárja és 2020 júliusa között irányította a szövetséget. Lázár szerint Szűcsnek is felelőssége van az ügyben, mivel elnöksége alatt több botrány is kirobbant.

A Magyar Tenisz Szövetség május 30-án tartja tisztújító közgyűlését, ahol Lázár János az egyetlen jelölt az elnöki pozícióra.