Kazah férfi szúrt meg egy ukrán férfit Budapesten

Hajnalban történt incidens során egy kazah állampolgárságú férfi halálosan megsebesített egy ukrán férfit a Nagykőrösi úton, a XXIII. kerületben, Soroksáron.

A rendőrséghez 2024. május 1-én 1 óra 5 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a főváros XXIII. kerületében, Soroksáron, egy nemzetközi fuvarozócég telephelyén két férfi között összetűzés alakult ki, melynek során az egyikük vérző sérüléseket szenvedett. A helyszínre érkező rendőrök egy 44 éves kazah állampolgárságú férfit találtak, aki szóváltást és dulakodást követően többször megszúrta 48 éves ukrán állampolgárságú társát.

A támadás következtében a megszúrt ukrán férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Az elkövetőt a rendőrök a helyszínen elfogták, elszámoltatása folyamatban van. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Az RTL Híradó arról számolt be, hogy a vita a fuvarozócég soroksári parkolójában történt, és a bűnügyi helyszínelők órákon át dolgoztak a telephelyen. Úgy tudják, hogy az áldozat és a támadó is kamionsofőrként dolgozott, és a tragédia bekövetkezésekor mindkét férfi a pihenőidejét töltötte a fuvarozócég Nagykőrösi úton található épületében. A mentők gyorsan kiérkeztek, de nem tudták megmenteni a férfi életét – közölte Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.