Mi lett a Harry Potter-filmek fiatal sztárjaival? Megmutatjuk!

Különleges nap a mai a Harry Potter rajongók számára, hiszen május 2. a roxforti csata évfordulója. A varázslótanonc történetét minden évben ilyenkor ünneplik a könyv- és filmsorozat kedvelői, mi pedig megnéztük, mi történt a fiatal színészekkel az ikonikus filmek óta.

Daniel Radcliffe, a Harry Potter filmsorozat főszereplője, a legjobban futott be a színészek közül. A filmsorozat forgatása alatt és után is számos érdekes projektben vett részt, többek között a How to Succeed in Business Without Really Trying című Broadway musicalben, A fekete ruhás nő című horrorban, a Victor Frankensteinben, A szemfényvesztők második részében, az Az ember, aki mindent tudott és a Szarvakban című filmekben. Allan Ginsberg beatköltőt alakította az Öld meg kedveseid című életrajzi drámában, és „Weird Al” Yankovicként is feltűnt. 2022-ben Sandra Bullock és Channing Tatum mellett játszott Az elveszett város című filmben, és állandó tagja a Csodatévők című sorozatnak. Magánéletben is sikeres, hiszen 2023-ban megszületett első gyermeke, és az emberi jogokért is kiáll, ami miatt konfliktusba került J.K. Rowlinggal.

Emma Watson Hermione szerepe óta számos kasszasikerben szerepelt, mint az Egy különc srác feljegyzéseiben, a Lopom a sztárom és A szépség és a szörnyeteg élőszereplős adaptációjában. A Kisasszonyok remake-jében is láthattuk 2019-ben. Watson 2014-ben angol irodalomból szerzett diplomát a Brown Egyetemen, és az ENSZ női jogokért és nemi egyenlőségért létrehozott szervezetének nagykövete is.

Rupert Grint, aki Ron Weasley-t alakította, szintén folytatta a színészkedést, leginkább sorozatokban tűnt fel, mint a Sick Note, a Blöff és az M. Night Shyamalan rendezésében készült Servant. A színházban is kipróbálta magát, és több független filmben is szerepelt. Magánéletben 2011 óta Georgia Groome színésznővel van együtt, és 2020-ban megszületett közös kislányuk.

Tom Felton, aki Draco Malfoy-t alakította, gyakran beszél a Harry Potter sorozatról és találkozik a rajongókkal. A Harry Potter-filmek után több független filmben és a Flash – A villám sorozatban is szerepelt. 2022 októberében kiadta a Túl a varázslaton című memoárját, és 2021 óta van együtt Roxanne Danya Plit-tel.

Matthew Lewis, aki Neville Longbottomot alakította, színházban és több sorozatban is szerepelt, mint a The Syndicate, a Halál a paradicsomban és a Vidám vidék. 2018-ban összeházasodott Angela Jones-szal.

Alfred Enoch, Dean Thomas megformálója, a Harry Potter-filmek után a Troy és Az alapítvány sorozatokban, valamint számos színházi darabban szerepelt. 2014-ben főszerepet kapott a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? című sorozatban.

Harry Melling, Dudley szerepében, több netflixes produkcióban is feltűnt, mint A vezércsel, Mindig az ördöggel és A halhatatlan gárdá. 2022-ben Edgar Allan Poe-t alakította a Halványkék szemekben, és főszerepet kapott a Shoshanaban.

Bonnie Wright, Ginny Weasley megformálója, saját filmgyártó cégét alapította, a BonBonLumiere-t, és több filmben is szerepelt, de inkább a kamera mögött találta meg a helyét. Rendezései között volt a Separate We Come, Separate We Go és egy videóklip Pete Yorn és Scarlet Johansson számára. 2022 márciusában bejelentette, hogy összeházasodott Andrew Lococoval, és 2023 szeptemberében megszületett első közös gyermekük.

Evanna Lynch, Luna Lovegood szerepében, több projektben szerepelt, mint a G.B.F., A nevem Emily és a A néma szemtanú. 2018-ban a Dancing with the Stars 27. évadában harmadik helyen végzett, és kiadta The Opposite of Butterfly Hunting című könyvét.

James és Oliver Phelps, a Weasley-ikrek, keveset szerepeltek filmekben és sorozatokban, de van saját podcastjuk, Normal Not Normal, és egy sorozatuk az utazásaikról, a Frantastic Friends.