A hétvége felé melegedés várható

Pénteken még erősen felhős vagy borult időjárásra kell számítani, esővel és helyenként zivatarokkal, de a hétvége már sok napsütést és jelentős melegedést ígér. A HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint pénteken több helyen, többször várható eső, akár zivatar is kialakulhat, azonban szombaton és vasárnap már 22-27 Celsius-fok közötti csúcshőmérsékletekkel és sok napsütéssel javul az idő.

Péntekre virradó éjszaka tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, hajnalra a legtöbb helyen már borult égre számíthatunk. Csapadékra inkább csak az ország délnyugati felében van esély, arrafelé ismétlődő jelleggel fordulhat elő eső, zápor, zivatar, utóbbi egyre kevésbé lesz jellemző. A keleties szél helyenként élénk lesz, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 16 fok között várható.

Pénteken az ég erősen felhős vagy borult lesz, de északkeleten szakadozások, vékonyodások is előfordulhatnak. A délnyugati részen ismétlődő esőre, záporesőre és néhol zivatarra kell készülni, míg északkeleten és keleten kisebb a csapadék esélye. A nap második felében a csapadékhajlam fokozatosan csökken, a szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik, különösen zivatarok környezetében. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15-27 fok között alakul, a délnyugati részen alacsonyabb, északkeleten magasabb értékekkel.

Szombaton a napsütés dominál majd gomoly- és fátyolfelhők mellett, de helyenként zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat. Az Észak-Dunántúlon időnként megélénkülhet az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban 7-14, délután 22-27 fok között várható.

Vasárnap szintén sok napsütés ígérkezik gomoly- és fátyolfelhőkkel, szórványosan záporesővel, zivatarral. A szél helyenként déli, délnyugati irányú lesz, és megélénkülhet. A minimum-hőmérséklet 6-14, míg a csúcsértékek 21-27 fok között alakulnak.