Ízelítő a Ferrari új V12-es szupersportkocsijának hangjából

A Ferrari hamarosan bemutatja a 812 Superfast utódját, egy új V12-es szuperautót, melynek hangját már most megosztották a nagyközönséggel.

A Ferrari 812 Superfast modellje, amely a cég jelenlegi grand tourer autója, már hét éve van jelen a piacon. A vállalat pénteken fogja bemutatni az új V12-es szuperautót, amely az elődje örökébe lép. A bemutató előtt a Ferrari egy rövid videóban megmutatta, milyen hangot ad ki a kocsi, ami egyértelművé teszi, hogy egy 12 hengeres motorról van szó.

A videóban Enzo Ferrari és Herbert von Karajan osztrák karmester közötti beszélgetést idézik fel, ahol Von Karajan a Ferrari tizenkét hengeres motorjának harmóniáját méltatja. A videóban egy elmosódott kép is felbukkan egy távolodó ezüstös autóról, melynek motorhangja igen jellegzetes.

A jelenlegi 812 Superfast modell 6,5 literes szívó V12-es motorja 800-830 lóerős teljesítményt és 692-718 Nm nyomatékot produkál, amivel 2,85 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h sebességre, és eléri a 340 km/h-s végsebességet.

A Ferrari idén további három új autó bevezetését tervezi, köztük lehet a LaFerrari utódja is.