Kazah-ukrán tragédia Soroksáron

Egy kazah és egy ukrán kamionsofőr közötti vita halálos késelésbe torkollott Budapest XXIII. kerületében, Soroksáron. A rendőrség a helyszínen elfogta a kazah állampolgárságú elkövetőt.

Egy nemzetközi fuvarozócég telephelyén történt az eset, ahol szerdán hajnalban egy ukrán férfit szúrtak le. Az Index információi szerint a rendőrség május 1-én, hajnali 1 óra 5 perckor kapott bejelentést a történtekről.

A vita és dulakodás következtében egy 44 éves kazah állampolgárságú férfi többször megszúrta 48 éves ukrán áldozatát, aki a helyszínen életét vesztette. Az elsődleges adatok szerint a két férfi a Nagykőrösi úton lévő telephely parkolójában összeverekedett.

A legújabb adatok alapján mindkét férfi kamionsofőrként dolgozott, és éppen pihenőidejüket töltötték, amikor a tragédia bekövetkezett.

A 48 éves ukrán férfit többször megszúrta támadója. A mentők gyorsan a helyszínre érkeztek, de már nem tudták megmenteni az életét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, Csécsi Soma megerősítette az eseményeket.

A gyilkosság gyanújával elfogott kazah férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. A Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője, Rab Ferenc szerint az ügyészség szökés-elrejtőzés veszélye, és a bizonyítás zavartalansága érdekében indítványozta a letartóztatását. A gyanúsított a kihallgatása során megtagadta a vallomást.