Útlezárások és terelések az országban

Az ország több pontján is útlezárásokra és terelésekre kell számítani a mai napon. Az érintett útszakaszok között szerepel a 8-as főút, az M5-ös és az M7-es autópálya, valamint a magyar-szlovén határszakasz.

Az Útinform jelentése alapján a 8-as főúton, a Bögöte térségében történt baleset következtében a 121-es kilométernél a fél útpályát lezárták. Az M5-ös autópályán, Lajosmizse térségében, az 68-as és a 74-es kilométerek között új terelést alakítottak ki, ahol a belső sávok mindkét irányban le vannak zárva, így a forgalom a külső- és leállósávokon halad.

Az M7-es autópályán felújítási munkálatok miatt a Budapest felé vezető oldalon a 152-es és a 143-as kilométerek közötti szakaszt lezárták. Emiatt nem használható a 150-es kilométernél található Lengyeltóti/Fonyód és a 145-ös kilométernél lévő Ordacsehi/Balatonboglár-dél csomópontok. A terelés a 160-as kilométernél lévő Balatonfenyves és a 143-as kilométernél található Lengyeltóti/Balatonboglár-Centrum csomópontok között, a 7-es főúton történik.

Erős a forgalom a reggeli órákban a Budapest felé vezető utakon, így torlódásra kell számítani az M3-as autópálya bevezető szakaszán, a 10-es főúton Solymártól, a 11-es főúton Leányfalu és Szentendre között, az 51-es főúton Dunaharasztaniál, valamint a Csepel-sziget útjain.

Az M1-es autópályán, Hegyeshalom felé, Ács térségében a 90-es km-től terelést bontanak, ahol a két sáv zárása miatt a torlódás meghaladta a 3 km-t.

A 67-es főúton, Zselicszentpál és Simonfa között a 31-es km-nél egy kamion árokba hajtott, a fél útpályát lezárták.

A magyar-román határszakaszon, az M43-as autópályán, Csanádpalota határállomás előtt az erős forgalom miatt 5 km-t meghaladó kamionsor alakult ki.

Végül, a Vas megyei magyar-szlovén határszakaszt is lezárták a szlovén határátkelőnél. A Kétvölgy és Szentgotthárd közötti 7458-as jelű úton a határátkelőhöz Felsőszölnök felől lehet kerülni.