250 év híreit böngészheted ingyen az Arcanumon

Szeretnél visszautazni az időben, és megismerni a múlt híreit? Az Arcanum adatbázisa lehetővé teszi, hogy a múlt 250 év újságjait, magazinjait böngészd, több tízmillió oldalnyi tartalommal, most pedig 7 napig ingyenesen hozzáférhetsz mindehhez.

Az Arcanum digitális könyvtára a történelem és a sajtó iránt érdeklődők számára kínál különleges lehetőséget: a napi- és hetilapoktól kezdve a sportújságokon át a női magazinokig számos kiadványt elérhetővé tesz. A felhasználók kényelmesen, akár otthonukból is hozzáférhetnek a digitalizált oldalakhoz, előfizetés nélkül is kipróbálhatják a szolgáltatást egy hétig.

Az Arcanum könnyen használható bármilyen eszközről

A keresőfunkciók segítségével konkrét lapszámok, nevek, helyszínek és események alapján kutathatunk, az összetett kereső pedig még pontosabb találatokat ígér. A találatokat évszámok vagy források szerint is szűkíthetjük, így még célirányosabban navigálhatunk a hatalmas adatbázisban.

A tudományos folyóiratok és a napi sajtó is a rendelkezésedre áll

Az újságok oldalain való szörfözés élménye hasonlítható egy időutazáshoz, ahol a felhasználók mintha csak a nyomtatott kiadványokat lapozgatnák. A Teljes címlista segítségével akár témakörök szerint is böngészhetünk a kiadványok között.

Keress rá saját fotóidra vagy ismeretlen képekre

Az Arcanum adatbázisa mesterséges intelligenciát használ a fényképek közötti kereséshez, így akár saját magunkat is megtalálhatjuk a lapokban. A rendszer képes a csoportképeken és metszeteken is keresni, és a megtalált képek alapján újabb kereséseket indíthatunk.

A szolgáltatás, amit nem lehet megunni

A felhasználók visszajelzései pozitívak, sokan osztják meg, hogy a szolgáltatás használata során élményekben gazdagodtak. Az Arcanumot használók kíváncsisága és a régi emlékek felidézésének öröme hozzájárul ahhoz, hogy a szolgáltatás népszerűsége töretlen.

: Forrás