Horvátország – jóval több, mint tengerparti nyaralás

Horvátország számos előnyt kínál a látogatóknak: közel van, csodálatos strandokkal és természeti szépségekkel várja a turistákat, valamint kalandokkal és hangulatos városokkal kecsegtet még a legmelegebb hónapokban is.

Horvátországban a természet szerelmesei nyolc nemzeti parkot és tizenkét természetvédelmi területet fedezhetnek fel, köztük a világhírű Plitvicei-tavak Nemzeti Parkot, amely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. A parkban tizenhat természetes tó és számos vízesés található, amelyek lenyűgöző látványt nyújtanak. A Mljet Nemzeti Park változatos tájai és a Dinári-hegység vonulatai is kihagyhatatlanok a kirándulóknak, akik megmászhatják az ország legmagasabb pontját, a Dinárát, vagy felfedezhetik a Biokovo tengerparti sziklás csúcsait és tavait.

A Krka Nemzeti Park kristálytiszta vizei és a Skradinski Buk vízesés, valamint a Visovac szigetén található 17. századi templom és a 15. századi kolostor is vonzzák a látogatókat.

Az extrém sportok kedvelői is megtalálják számításaikat Horvátországban, legyen szó akár aquaparkokról, mint az Istralandia vagy a Dalmatia Aquapark, akár búvárkodásról a Kornati Nemzeti Parkban, a Krk-sziget környékén, Dubrovnik közelében, a Lokrum-szigetnél vagy az Elafiti-szigeteken.

A kajakozás és a kerékpározás is népszerű tevékenység, amely során a látogatók megcsodálhatják Trakostyán várát, az Ozaly és Dobóc várakat vagy Radman malmait a Cetina folyóról.

A városnézés szerelmesei Dubrovnik történelmi városfalait és óvárosát, Split UNESCO világörökségi listáján szereplő Diocletianus palotáját, Zadar ókori római és középkori emlékeit, Rovinj izgalmas óvárosát, valamint Pulát és annak amfiteátrumát is felfedezhetik.

A horvát konyha ízei között megtalálhatóak a grill ételek, a tenger gyümölcsei, a pagi sajt, a szlavóniai sonka és a Maraschino cseresznyelikőr, amelyekkel teljessé tehető a horvátországi élmény.