Sorozatbetörő garázdálkodott Budán

Egy év alatt 13 budai és Buda környéki helyszínen követett el betöréseket egy 47 éves férfi, aki családi házakat, egy kertészetet és egy jurtát is megtámadott.

A vádlott 2022 és 2023 szeptembere között nem válogatott a célpontok és a lopott tárgyak tekintetében. Általában besurrant a telkekre, kerítéseket vágott át, ajtókat feszített fel, és a kertészetből rézcsöveket lopott, miután megrongálta a kazánt. Több helyről készpénzt, ékszereket, női kabátot és csipke terítőt is magával vitt.

A sorozatbetörő egy jurtában próbálkozott meg ellopni 4 millió forint értékű hangtálakat, de ez a kísérlete végül nem járt sikerrel. Az ügyészségi közlemény alapján a férfi összesen 14 károsultnak okozott több mint 5 és fél millió forint kárt.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt a férfi ellen, aki jelenleg letartóztatásban van, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint korábbi, felfüggesztett büntetéseinek elrendelését is indítványozza. A vádhatóság dolog elleni erőszakkal és üzletszerűen elkövetett lopásokkal, valamint lopási kísérletekkel vádolja a férfit. Az egyik betörésről videófelvétel is készült, amelyen látható, ahogy az elkövető felfeszíti az ajtót, majd a lopott pénzzel és ékszerekkel távozik. Ez a felvétel az ügyészség Youtube csatornájára is felkerült.