Milliókat költöttek a női dolgozókra a Miniszterelnöki Kabinetirodában

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője figyelmes volt az idei nőnap alkalmából, és a kormany.hu oldalon közzétették, hogy a kabinet 2024. január 1. és március 31. között öt millió forint alatti szerződéseket kötött, amelyek között szerepelt egy nőnapi virágcsomag beszerzése is a női dolgozók számára.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda által közzétett adatok szerint február 22-én jött létre az adásvételi szerződés, melynek értéke 2.465.030 forint volt. A szerződés részletei azonban nem világosak, mivel nem derül ki belőle, hogy hány virágcsomagról van szó, és pontosan hány női dolgozó részesült ebben a gesztusban. Az érintett cég nem kívánta kommentálni a szerződés részleteit és a kiszállítást.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda részéről sem érkezett válasz a részletekkel kapcsolatos érdeklődésre. Ennek ellenére, a KPMG Global Female Leaders Outlook kutatása szerint a női vezetők optimisták maradnak a vállalati növekedés, a társadalmi változások, a nemek közötti egyenlőség és a saját karrierjük tekintetében, annak ellenére, hogy megnövekedett munkaterheléssel küzdenek.

A kutatásban részt vevő női vezetők többsége hetente több mint 50 órát dolgozik, a hibrid munkamodellt részesíti előnyben, szinte mindegyikük vezet háztartást, és minden harmadikuk külső segítség nélkül teszi ezt. A válaszadók többsége már váltott munkahelyet a karrierje során, és a résztvevők 74 százaléka kétkeresős háztartásban él, míg 21 százalékuknak nincs partnere. A megkérdezettek 70 százaléka nevel vagy nevelt gyermeket.