Fitneszmodell feleségét brutálisan megtámadó férfit 17 év fegyházra ítélték

Nem jogerősen tizenhét év fegyházbüntetést és tíz év közügyektől való eltiltást szabott ki a Nyíregyházi Törvényszék arra a férfira, aki 2022 szeptemberében féltékenységből majdnem halálra késelte fitneszmodell feleségét Nyírteleken. A nő életét annak köszönheti, hogy halottnak tettette magát a támadás során.

A bíróság tájékoztatása alapján a vádlott, Sz.D. és felesége közötti házasság megromlott, ami miatt a nő elköltözött a közös otthonból kiskorú gyermekükkel együtt 2022 júniusában. A férfi nehezen viselte a szakítást, és 2022. szeptember 30-án a hajnali órákban a nyírtelki otthonukba csalta a nőt, ahol gyermekük is tartózkodott. Egy vita során Sz.D. először egy húsklopfolóval leütötte, majd többször hátba szúrta a nőt, annyira erőteljesen, hogy a kés pengéje eltört.

A támadás tovább folytatódott, a férfi a nő nyakát hátrafeszítve kétszer nyakon szúrta egy másik késsel. A gyermekük sírása miatt a férfi a sérült nőt a hálószobába vonszolta, ahol egy fejszét és egy kötelet is magával vitt. A fitneszmodell ebben a helyzetben döntött úgy, hogy halottnak tetteti magát, ami megtévesztette támadóját, aki ezután öngyilkosságot kísérelt meg a fürdőszobában.

A nő ekkor kihasználta az alkalmat, kimenekült a házból és segítséget kért a szomszédoktól. Sz.D. a bírósági eljárás során azzal védekezett, hogy a tettét erős felindulásból követte el, mert állítása szerint a nő meghazudtolta őt. Azonban a bíróság nem fogadta el ezt a védekezést, mivel a telefonszolgáltató által szolgáltatott cellainformációk és egyéb bizonyítékok nem támasztották alá ezt az állítást. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést nyújtott be, a büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.