Jeruzsálemben agyonlőttek egy rendőrt megkéselő turistát

Egy török turista megkéselte és megsebesítette egy harmincéves rendőrt Jeruzsálemben, a támadót a helyszínen lévő rendőrök agyonlőtték.

Jeruzsálemben, a Szulejmán szultán utcában, a Virágkapu közelében történt incidens során egy arra járó férfi rátámadt egy rendőrre és megsebesítette a felsőtestén. A támadó, aki egy török turista volt, a Heródes-kapu bejáratánál követte el a merényletet. A rendőrség gyorsan reagált, és a közelben tartózkodó erők lelőtték a merénylőt.

A sebesült rendőr közepesen súlyos sérüléseket szenvedett. A támadás következtében a Templomhegy összes bejáratát lezárták. A késelő személy Hasszan Szkalanan, egy harmincnégy éves török állampolgár volt, aki hétfőn érkezett Izraelbe Jordániából az Allenby hídnál található határállomáson keresztül.

Az izraeli biztonsági erők gyakran szembesülnek hasonló támadásokkal. Márciusban, Jeruzsálem déli bejáratánál egy palesztin merénylő két izraeli hatósági személyt sebesített meg késével, akiket szintén lelőttek. Az akkori áldozatok enyhe és közepesen súlyos sérüléseket szenvedtek.